Värmlandstrafik bryter mot sitt ledningsdirektiv

Värmlandstrafik ska genom målstyrt utvecklingsarbete, engagerad personal och aktivt samarbete med underleverantörer bedriva ett kontinuerligt förbättringsarbete för att utveckla upplevd kvalitet hos kund, kombinerat med en minskad miljöbelastning.

Genom att agera som en kvalitets- och miljömedveten beställare av persontransporter ska vi kontinuerligt föra en dialog med kunder, underleverantörer och ägare om vikten av ett löpande kvalitetsutvecklingsarbete som tar stor hänsyn till kostnadseffektivitet och goda miljöeffekter.

Verksamheten ska bedrivas inom ramen för gällande lagar och föreskrifter.

Denna lilla text kan hittas på Värmlandstrafiks hemsida under Ledningspolicy.

Ja, intressant är det att utifrån detta ställningstagande väljer Värmlandstrafik att ta bort tågstoppet i Edane och i stället sätta in buss på linjen mellan Edane och Högboda. Ja, detta är säkerligen bra ur miljösynpynkt att det går två fordon på sträckan och förstärker de negativa miljöeffekterna.

Samma sak är väldigt fundersamt när det gäller de förutsättningar som Värmlandstrafik satte när det gäller upphandlingen av färdtjänsten och sjukresorna. Att slå ut miljödiplomerade lokala taxibolag istället för att satsa effektivt på dessa frågor är ingenting annat än bedrövligt. Om Värmlandstrafik hade varit seriösa i sina ledningsdirektiv, hade miljön haft en avgörande faktor vid upphandlingarna. Men detta är inte ens ett skattningsvärde vid upphandlingarna. Lätt att ha ord skrivna när man inte följer dem.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Insändare, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar