(S)kuggbudgeten – småpengar till folket

Under en tid har det läckt ut information om vad Socialdemokraterna vill ha igenom i sin sk skuggbudget. En budget som faktiskt kan bli verklighet då regeringen inte har majoritet av riksdagens röster. Socialdemokraterna missar dock det viktigaste enligt min syn och det är de svaga i samhället.

Några som skriver om skuggbudgeten ur olika perspektiv: annarkia, Röda Berget, Martin Moberg, Peter Andersson, tokmoderaten Flera kan ni hitta själva.

När kommer höjningen av pensionerna så våra gamla slipper söka bostadsbidrag och socialbidrag? När kommer höjningen av lägsta ersättningen i a-kassan och föräldraersättningen att ske till en rimlig nivå? När kommer också tänder att få ingå i socialförsäkringssystemet? När kommer avskaffandet av ersättningar till politiker att träda i kraft som inte längre är i allmänhetens tjänst?

Alla dess frågor vågar eller vill inte våra förtroendevalda att ta tag i. Varför? Jo, för i mångt och mycket lever de i en helt annan värld än oss vanliga arbetare. Tyvärr så sviker Socialdemokraterna sina ursprungliga ideal återigen, försöker mata väljarna med småmynt i stället för att se sanningen.

Tragiskt och (s)kamligt.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.