Moderaterna jagar med Förbud igen

Moderaterna i Eda Kommun har lagt en motion om att det ska bli rökförbud utanför de gemensamma lokalerna. Så som vårdcentraler, vårdinrättningar och kommunhuset. Detta för att det inte är en trevlig syn. Trodde det var för folkhälsan man skulle jobba med att få stopp på oss rökare och inte för att det ska bli en trevligare syn.

Nu har det resulterat i att kommunen har arbetat fram ett förslag om att anställda ska förbjudas att röka på arbetstid. Om man röker ska man stämpla ut och sedan in samt inom vården ska kläder bytas. Många Hmm i detta agerande från kommunen. Är det folkhälsan eller utseendet man är ute efter?

Om man som arbetsgivare hade varit seriös i sitt tankesätt hade man erbjudit personalen följande:

1. Arbetskläder

2. Hjälpmedel för att klara av att sluta röka.

3. Kurser – Sluta röka kurser

4. Även ickerökare ska stämpla ut och in när de går på raster.

Men genom förbud vill moderaterna i stället lyckas med sin plan. Vad ska jag då ha med mig inom hemvården som undersköterska? Dubbel omgång med privata kläder? Kommunen säger sig inte ha råd med att ha arbetskläder, men som en klok kommentator skrev, Politik handlar om att vilja och istället för att vilja ge sina anställda inom vården arbetskläder vill moderaterna i Eda göra detta, bedrövligt av en arbetsgivare.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar