Blind Jan Björklund = fan läser bibeln

Att alliansen har gjort sig kända för en mänsklig politik är sant, för de som är friska och jobbar. Men resten har bara förlorat på nuvarande regerings politik.

På senaste tiden har vi börjat se en uppstart av nästkommande valkampanj då olika politiska utspel börjar att komma. Nu så har FP ledaren Jan Björklund försökt att tänka till och gjort ett utspel om att lägre löner för unga är det som ska till för att stävja ungdomsarbetslösheten. Visst kommer den att påverkas, men inte pga detta förslag. Minister Björklund hänvisar till att all forskning visar att detta förslag är bra och hänvisar till siffror från Tyskland och Danmark. Yep, siffrorna visar detta som han säger, MEN de visar också högre arbetslöshet för äldre, men de orden väljer han att svälja. Sen är forskningens svar alltid beroende på HUR frågorna ställs, av VEM de ställs samt VEM betalaren är. Men inte en stavelse om detta heller från herr Björklund.

Inom några år kommer det att ske en radikal förändring då enormt stora skaror av arbetskraften kommer att gå i pension. Det är nu strax 65 år sedan andra världskrigets slut och en massa män kom hem till sina fruar och resultatet blev, ja det vet ni själva. Detta gör att en automatisk urgallring på arbetsmarknaden kommer att ske. Arbetsmarknaden kommer att bli bättre på samtliga fronter. Gå 65 år tillbaks i tiden och se vilket årtal ni kommer till. De stora årskullarna är ju från 46 och 47. Visserligen kommer en del att jobba längre, men ingen kan jobba i evigheter och ett tomrum kommer att uppstå. Detta är saker som politikerkåren vet om och just nu tävlas det i förslag som i slutet enbart gynnar arbetsgivarna för att sedan kunna stå och slå sig för bröstet och säga – titta våra förslag löste det hela. Men det är alltså inte sant utan en halvsanning.

Dags för den svenska väljarkåren att kritiskt granska vad som sägs och börja tänka.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar