Alliansen, Juholt och skillnaden på linjer

Nu har då Håkan Juholt valts till ny partiordförande för SOCIALDEMOKRATERNA. Detta gör honom till ett lovligt byta, som ska jagas av journalisterna i Sverige – eller snarare de som kallar sig för Journalister. Detta har ingenting med han som person att göra så jag förstår mig inte på de journalister som drar upp detta. 

Nu så har han hållit sitt tal där han med tydligt visar vad han tycker och vad han önskar sig av partiet. Det är glädjande att se att han har önskan om att få tillbaks det gamla SOCIALDEMOKRATISKA partiet, med den riktiga socialdemokratiska politiken. En politik som gör att S åter kan ta makten tillbaks i Sverige. Många är de frågorna som Juholt drog upp i sitt tal som finns att återfinna på denna bloggen men också på andra ställen.

Det ska nu bli intressant att se om journalisterna kan se skillnad på person och sak. Det ska också bli intressant att se om journalister kan förstå att Rom inte byggdes på en dag. Låt tiden verka så ska ni själva få se. Intressant är det att se hur bloggare skriver om Juholt. Detta är ett exempel. Arbetslinjen mot Bidragslinjen pratas det om, jo det kanske är sant men vi kan också lika gärna kalla det för Egoistlinjen mot solidaritetslinjen. Bidrag går före jobb skriver han vidare, ersättningslinjen före slavkontraktslinjen kan man också kalla det med tanke på att arbetsgivare får mera i ersättning i form av bidrag från staten vid FAS 3 än den anställde får i ”lön”. Och sen lika intressant Höga skatter går före än att kunna leva på sin egen lön linjerna – ja eller ska vi säga arbetarlinjen där allt fler lever närmare existensminimum linjen och mycket ska ha mer och fan ska ha fler linjen? 

Nåja det är som sagt vilka ögon man ser det hela med. Vilken värld lever du i?

Micke

 

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar