Borgarnas ministerstyre

Finansminister Anders Borg (M)  tycker nu till om lönenivåerna för alla oss som jobbar inom kommunerna och landstingen. Och han visar ju absolut vad han menar och tycker med arbetslinjen.  Ja, jag måste ju erkänna att texterna är otroligt lika.

Regeringen och dess väljare verkar vara helt överens om att det ska löna sig att arbete. Och det är jag också helt överens om att det ska göra. Men till vilket pris? Där är inte jag och regeringen överens. Alldeles för många fick stryka på foten med det nya systemet, men det gamla var inte bra det heller och statistik visar att FAS 3 projekten inte ger så många riktiga jobb som regeringen trodde. Utan det är bara en förvaring för att bättra på siffrorna och ersättningen till arbetsgivarna är högre än till de som är utförsäkrade.

När nu Anders Borg väljer att gå ut och kritisera avtalen som är skrivna mellan bla SKL och kommunal, ja då kan man fundera på vad denne herre egenligen tänker med. Han vill att det ska införas ett liknande avtal som bla metall har gått med på. Ett avtal som ger dig rätten till att bli hemskickad då det blir lite att göra under en tid, mot a-kassa och när det blir mycket att göra, ja då ökar din popularitet. Ett helt förkastligt system som jag inte förstår hur något fackförbund ens kunde tänka tanken att skriva på.  Nu hoppas jag att SD och vänstersidan återigen kan enas om att detta inte är bra för Sverige. Det är inte meningen att vi som arbetar i Sveriges ryggrad gång på annan ska behöva flyttas på och tryckas ner i skiten förr att överklassen ska bli rikare. Det är läge för att ARBETARRÖRELSEN nu med gemensamma krafter tar tag i dessa problem som har, under många år, uppstått och låter arbetarna få tillbaks de gemensamma rättigheterna till en dräglig lön.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar