Varför har du fortfarande den gamla banken?

Ja, då är det då återigen dags för de gamla bankjättarna att visa framfötterna och tala om vad exakt de tycker om sina kunder och aktieägare i och med den bolagsstämma som är idag. Där ska VDn få ett litet lönelyft på endast 30% motsvarande 3 miljoner. 

Jag ser med glädje att aktiespararna protesterar mot detta, men tyvärr kommer de nog vara allt för ensamma i den saken. Om man som kund, verkligen vill påverka sin bank och dess system som utnyttjar kunderna, ja då ska man kritiskt granska följande:

1. Vad har de för avgifter för dig som kund? De tar mycket betalt för tjänsterna som de har.

2. Vad får du för ränta? Tvärtemot avgifterna är de värdelösa på att betala och göra rätt för sig. Men det finns banker som gör det.

3. Vad får du betala i ränta på lån? Här finns det också lite intressanta saker att se hur snabba bankerna är att höja när reporäntan höjs, men sparande pengarna höjs inte lika snabbt.

De stora bankjättarna, Nordea, Handelsbanken, Swedbank etc utnyttjar dig som kund och din lathet och ditt ointresse i att spela ut bankerna mot varandra. Det finns enorma möjligheter för kunder att påverka om man vill, men det kräver lite arbete. Jag har för länge sedan bytt bank och den är säkerligen inte den bäst betalande räntebanken, men de har enormt låga avgifter och då jag inte har något sparande, ja då spelar inte räntan någon roll heller. Men jag har hela tiden haft ränta på lönekontot. Jag är jättenöjd med min bank – Skandiabanken. ¨

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar