Framtiden för S

Ja, till helgen är det då dags för den kongress där framtiden för SOCIALDEMOKRATERNA ska bestämmas. Ja, eller snarare första stenen ska kastas. Den som tror att man kan rädda partiet denna helg, ja den är ute och cyklar.  Jag tror att det är bra och nyttigt med denna kongress. Det är bara att problem. Jag är rädd för att det är i senaste laget. Ett team, som sitter i ledningen, är ett väl samarbetat gäng och ett mycket viktigt sådant och det team som nu har plockats fram som förslag – ja det ser mycket bra ut. Men tro inte att teamet förändrar allt, politiken måste också förändras. Röda Berget och Lena Sommestad skriver mycket bra om ämnet. Men jag tycker att båda har glömt en alternativ väg att gå.

Det är nu, hög tid, att partiet öppnar sin kassa och låter medlemmarna vara med och forma den framtida SOCIALDEMOKRATISKA politiken. En satsning där man på olika sätt kan träffas och diskutera politiska frågor. Detta är en viktig sak som måste ske hela vägen ner i organisationen och ofta. Kanske så ofta som en gång i månaden eller kvartalet. Detta kostar tid och pengar, men är ytterst viktigt för att klara av att göra denna helomvändning av den politiska inriktningen för SOCIALDEMOKRATERNA. Allt för mycket av den gamla politiken, efter Göran Persson, genomsyrar fortfarande arbetarrörelsen och detta är anledningen till att SOCIALDEMOKRATERNA har förlorat förtroendet.

Jag förstår inte, hur man som SOCIALDEMOKRAT, kan försvara detta. Och detta är ju inte det första som vi sett. Vi har löner som inte följt med i utvecklingen, riksdagsmännens löner har flugit iväg, LO som haft sina affärer, Kommunals kritik om att S inte håller sitt vallöfte etc etc etc. Så som sagt, förändringen som måste göras är inte gjord i en handvändning. Men, finns viljan är det inte heller någon omöjlighet.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar