Det kommer mera……

Ja, då verkar det som att FN äntligen har vågat ta bladet från munnen och verkligen tar tag i problemet i Libyen – dess ledare. Men samtidigt förstår jag inte varför? Vi har ju vetat om vilken hemsk diktator han är hela tiden och handlat tex olja av landet, så vad är det som gör honom så hemsk helt plötsligt? Sen är det inte säkert att det kommer någon i stället som är så nyttig för landet Libyen eller för världen.

Vad blir då nästa land som faller i regionen? Ja, det är en bra fråga. Vi kollar till kartan och försöker oss på en gissning.  Jag tror att kampen för frihet, demokrati och mänskliga rättigheter kommer att dra söderut.

Afrika är en stor kontinent, men otroliga naturresurser. Naturresurser som vi i den rika delen av världen, under många år, har köpt från dessa länder och i och med det indirekt stöttat och gött diktaturer i tro och hopp om att ländernas innevånare ska vara tysta och inte skrika för högt. Men det är inte rätt väg att gå för att gynna vår egen girighet. Om man verkligen vill nå sitt mål, ja då ska man med hjälp av gemensamma krafter stoppa dessa diktaturer och dess förtryckare. En enkel sak är att sluta göra affärer med dessa länder. Pengar är ett internationellt påtryckningsmedel som alltid är brukbart mot samtliga stater som inte är intresserade av mänskliga rättigheter.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.