Lägg ner, gör om eller gör rätt.

Världens innevånare är ett enormt godtyckligt folk och rättar hela sin uppmärksamhet på det, som för tillfället, visas mest av i nyhetssändningarna på tv. Visst är det så att det som nu skett och sker i Japan är fruktansvärt på många sätt och vis och att ingen kan säga hur illa det kommer att bli än då katastrofen fortfarande pågår.

I skuggan av det som sker i Japan, har vi en än större världslig katastrof. Slaget om demokratin, om rätten att säga vad man vill, rätten till ett drägligt liv. Det är många länder, runt om i Världen, som leds av diktatorer. Länder som den rika I världen handlar med och utnyttjar för att komma åt naturresurser. Länder där dessa handelspengar inte kommer landets innevånare tillgodo utan hamnar i fickan på maktgalningar.

FN sitter och samtalar i detta ämne och just nu om Libyen. Men detta är inte nog då FN är alldeles för oöverens. En del länder vill ta hjälp av Arabförbundet, en del vill att NATO tar kontrollen och en del vill göra det hela under FNs översyn.

Anledningen till att politiker i detta ämne är tveksamma beror i första hand på två olika saker. 1. Om FN eller NATO går in med militär makt, ja då har också risken för ett tredje världskriget ökat enormt. 2. FN är alldeles för stelbent då det finns politiska intressen som har stoppat resolutioner förr pga gammal politisk vänskap.

Ja världen, vad säger ni? Ett kärnkraftverk som riskerar att flyga i luften och orsaka mycket stora skador och enormt lidande för enormt många år sen eller kampen för demokrati? Visst är politik enormt spännande.

Micke

 

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar