En av anledningarna till att jag lämnade PP.

Jag har skrivit om detta ämne förr och jag vet att jag inte är den första att kritisera PP för sin politiska ovilja att välja andra frågor än de redan ”godkända”.

Gick en stor framgång till mötes vid Europaparlamentsvalet 2009. Med vind i seglen tog man sikte på riksdagen 2010 och det gick allt annat än bra, med ett valresultat på 0,7% av rösterna. Att ledningen, då som nu, totalt saknar insikt om varför man fick denna skillnad på valresultaten är helt otroligt. Visst, piratpartiet, driver en enormt viktig fråga om man inte faktiskt kan säga att det är den viktigaste frågan. Friheten till ett privatliv. Anledningen till att man inte lyckades i riksdagsvalet är ju självklart den enorma skillnaden i valdeltagandet och ingenting annat.

Många är det som har försökt att få PIRATPARTIET att aktivt ta ställning i olika frågor, men det enda man har bemöts med, från personer i ledande ställning inom partiet, är att detta kan vi inte ta ställning till för att det inte är en PIRATPARTI fråga. Ja, frågan är ju om någon annan fråga kan bli en PP fråga med den inställningen, eller med tanke på vad som står i partiets stadga till skillnad från andra etablerat demokratiska partiet? För att man ska ändra i partiets politik så krävs det 75% av rösterna på medlemsmötet. Hmm, Sveriges politik kan man ändra med enkel majoritet i riksdagen med inte PIRATPARTIETS. Demokratiskt?

När så det kommer kritik mot PP eller om partiledningen vill ha en ändring av någonting, ja då skickas vissa personer fram och bankar ner kritiken på största möjliga sätt och det gör man bland annat via sina bloggar som har enormt många besökare. Opassande, farmor Gun, opassande igen, Christian Engström, Anna Troberg, Hax är några av de ledande inom partiet. Men jag tycker att det är intressant att se skillnaden i vad de tycker.

Jag tycker det är enormt viktigt att påpeka en sak med PIRATPARTIETs frihets strävan. De vill kunna alliera sig med vilken gren som helst av de etablerade stora blocken för att kunna driva igenom sin ”liberala” politik. Problemet är bara att det inte går att driva igenom denna liberala politik med de konservativa i högerblocket. PP får sälja sin själ i så många andra frihetsfrågor, som man enträget inte vågar ta ställning till, för att man tror att man ska klara av den då lagda politiska dagordningen. Tyvärr, ett icke fungerande politiskt system.

Nåja, ska bli intressant att se hur mycket ”nytt” det kommer i framtiden från PP och när kampanjen för att Rick Falkvinge ska stå på plats ett på PPs valsedel till Europaparlamentet. Kampanjen kommer om några år. Då har man alltså Falkvinge, Troberg och Engström och några till som är avlönade för att driva sin ”politiska” kampanj.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar