En rasistisk symbol?

En vän till mig, gjorde mig uppmärksam på denna fråga på facebook. Många är det som påstår att det är det och det sker tom föreläsningar i ämnet för lärare och lärare samt rektorer beslagtar dessa symboler eftersom de anser att symbolerna är rasistiska. Hmm, men är den rasistisk?

Asatro är en godkänd religion i Sverige och att tvinga elever att ta av sig denna religiösa symbol är det samma som att tvinga kristna ta av sig korset, muslimer att ta av sig slöjor eller judar ta av sig Kippan.

Så, vad säger ni? Är Tors hammare en rasistisk symbol eller inte?

Jag jobbar inte inom skolan så jag kan skriva, men tyvärr kan inte alla det.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.