Vi får skylla oss själva.

Vi ser nu dagligen rapporter och blogginlägg som hamnar om att diktaturer faller runt om i världen. Tunisien, Egyptien, Libyen är bara början då detta kommer att sprida sig än mer. Vad är det vi ser då? Folket som reser dig för att få en större del av kakan? Folket som reser sig för att få mänskliga rättigheter? Folkets som reser sig för att avsätta en diktator? 

Alla är det länder som under en lång tid har fått stöd av USA, Sverige och andra ställen. Det har varit accepterat att hjälpa dessa länder, trots att det har funnits alla dessa orättvisor i dessa länder. Länder som vi vetat om att det har varit sådana problem i, men som vi i den rika världen har valt att ignorera. Detta har skett på både nationell nivå, men också från oss som individer. 

Det kapitalistiska systemet har hela tiden stöttat dessa diktatorer som nu faller. Detta har gjorts av en enda anledning och det är att tjäna pengar. Denna girighet är roten till mycket ont i samhället där ingen, förutom diktatorn, är vinnare utan det finns bara förlorare. Egenmakten i att välja vart man handlar sina varor ifrån, vart man lägger sin semester och producentkrav är det som jag och du som konsument kan använda i vår vardag.

Det politiska spelet är mycket viktigt i sådana här tillfällen. Men då dessa länder är allierade med USA (Inte Libyen) är det ingen som vill eller vågar ta denna kampen. FN kan ingenting göra åt saken heller, då USA har veto rätt och aldrig skulle godkänna ett sådant ingripande.

Världen står bakbunden av USA och kapitalismen och kan ingenting göra mera än att se på och beklaga så här i efterhand.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar