Felbygge saknar stöd i lag.

Om man köper en tjänst av en auktoriserad rörmokare och installatör av värmepumpar, ja då är man i stort sett laglös. Man köper alltså en värmepump, tex en bergsvärmepump och då kommer företaget och gör beräkningar efter huset behov. När sedan hålen är borrade och pumpen installerad, den fungerar men är inte tillräcklig då firman har räknat fel, ja då har man ingen laglig rätt att få köpet hävt.

Så tänk noga på detta när ni beställer bergsvärmepumpar.

Jag är enormt fascinerad av att det är så i Sverige idag. Konsumentköplagen kan man ju inte hävda, eftersom pumpen fungerar och då uträkningen är en del av köpet, ja då kan man inte heller använda konsumenttjänstlagen. Man kan endast få häva köpet om säljaren erkänner att han/hon gjort fel. Tänk om det kunde vara så behagligt i alla affärer.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar