Sänk pensionsåldern.

Tyvärr verkar det som att vi måste jobba längre och längre eftersom det gemensamt sparade kapitalet inte räcker till. Lösningen från de politiska leden blir då att man ska jobba längre för att det ska bli mera sparat, men är detta enda lösningen?

För egen del ser jag den lagda linjen som en lösning. Den mest bekväma lösningen för övrigt. Men jag gillar inte den lösningen.

1. Jag skulle vilja se en sänkning av pensionsåldern och en förändring inom utbildningssystemet. Detta för att fler unga ska få möjligheten att tidigare komma in på arbetsmarknaden och få fasta tjänster och därmed vara med och bidra till den gemensamma kakan pensionsmedel. Dessutom är det läge att se över utbildningssystemet och ställa sig frågan om man ska behöva gå i skola tills man närmar sig de 30, detta också för att i en tidigare ålder kunna börja arbeta.

2. Pensionen är finansierad av % av lönen som vi tjänar under de åren vi arbetar. Vi får även en del för barnår, värnplikt etc, men dessa summor är små, men viktiga, i sammanhanget och därför väljer jag att titta på lönedelen. I Många år har en stor del av den svenska löntagarkåren halkat efter i lönestegen i samhället. Vad detta beror på? Ja, det är fortfarande inte det vi ska skriva om nu. Men då pensionssparandet sker med % av lön, ja då borde det inte vara så svårt att första att den matematiska ekvationen inte blir hållbar i längden. Just därför måste facket och Socialdemokraterna inse att det är dags att gå tillbaks till rötterna och aktivt arbeta för att höja lägstalönerna i Sverige. En del påstår att detta inte är en politisk fråga, men de har så fel så de anar inte. Hade inte löner, anställningsvillkor, rätten till semester och andra mycket bra saker varit en politisk fråga, ja då hade aldrig LO startat Socialdemokraterna en gång i tiden.

3. Rätten till att jobba tills man är 67 år, måste tas bort från LAS. Detta är bara ytterligare ett sätt att hämma arbetsmarknaden för den yngre generationen att komma in på arbetsmarknaden.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Cyberbuddha, ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar