LAS i alla lägen?

Det är med spänning som samtalen går på jobbet om det är LAS som gäller i nedanstående fall eller inte. Arbetsgivare säger att det är det, några anställda säger att det är det, men en majoritet av oss anställda hävdar att så inte är fallet.

Så här ligger det till: Jag jobbar som undersköterska åt Eda kommun. På min arbetsplats har vi också vårdbiträden. Jag hävdar att utbildning ska gå före outbildad person, alltså undersköterska går före vårdbiträde. Någon som kan svaret på frågan om hur det verkligen är? Nu handlar inte detta om att vårdbiträdena som det gäller gör ett dåligt jobb, för det gör de absolut inte utan för mig är det en principsak. Utbildning ska löna sig. Detta gäller alltså vid tillsättning av vikariat, men också när sk. timvikarier rings in.

Vad tycker ni som läser detta?

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Cyberbuddha, ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar