Ambulans tas bort.

I västra Värmland så vill man inte bli sjuk i framtiden. Landstinget har långt gångna planer på att ta bort den sk. reservambulansen i Arvika. En ambulans som används dagligen eftersom behovet finns, enligt sjuksköterska Tony. 

Ansvarig inom landstinget påstår att det handlar om att det inte finns resurser till det. Att det finns alternativ till ambulansen så som sjuktransportfordon. Detta sista är enormt intressant att tänka på. Ett sjuktransportfordon, inom Värmland, är en taxibil som är utrustad med sjukbår. En bil som bemannas av en ensam taxichaufför som ofta saknar annan utbildning inom sjukvård än första hjälpen.

Frågan är om man ska räkna med att taxifordon ska täcka för detta och ambulansen ska vara ett komplement, eller om det är ambulansen som ska täcka dessa transporter och taxi vara komplement? Jag tycker att det svaret är enormt enkelt. Det är ambulansen som ska täcka sådana transporter och inte taxi. Många är gamla, sjuka och svaga och det är lätt att saker och ting tillstöter under transporten. Då är det inte en mänsklig uppgift att lägga på en ensam person. Det hela är alltså en syn på mänsklighet mot patienten och mot chauffören.

Jag hoppas att landstingets politiker prioriterar om i de ekonomiska besluten så att vi kan få behålla extraambulansen i Arvika, eftersom behovet uppenbart finns.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar