Natt för 25 år sen.

Då var jag inte gammal, men jag kommer fortfarande ihåg hur jag fick reda på att dåvarande statsminister Olof Palme hade blivit mördad. 

Jag hade för vanan att gå upp på lördagar och se på God Morgon Sverige. Detta för att min mamma skulle få sovmorgon. Men detta började ju inte förrän 08.00, men just denna morgon hade jag av någon anledning vaknat en timme tidigare och sett fel på klockan. När jag slog på tvn så läste jag ju rubriken, så förstod man att detta var något som var stort. Jag sprang in till mamma och orkade få liv i henne, jag fick till svar: Gå och lägg dig, unge – du har drömt. Lite smått förbaskad över svaret gick jag åter till tvn och skruvade upp ljudet, då nyheterna började och uppläsaren säger: Statsminister Olof  Palme mördad på öppen gata i Stockholm i natt och då minsann blev det fart på mamma.

Ja, det var så det var denna morgon för mig. Hela dagen sen gick det sen i denna nyhet och löftena om ett snabbt gripande blev lovat. Ja, intressant att notera att det nu har gått 25 år sen och fortfarande ingen dömd för mordet.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar