Kläder, det ständiga krånglet.

För år sedan så skiljde jag mig från barnens mamma och vi har haft våra samtal om än det ena än det andra. Ibland har vi varit osams, men oftast överens och aldrig osams framför barnen och det är jag glad för.

Men jag vet inte hur många gånger jag fått frågan eller ställt frågan som gäller olika kläder som jag eller hon köpt och som man då gärna vill ha tillbaks. För att lösa problemet så har vi, här i hemmet, börjar med systemet att när barnen kommer hit så tar de av sig alla kläder och lägger i en separat påse. Dessa kläder tvättas och sen får de på sig samma kläder tillbaks till sin mamma igen. Detta gäller vanliga kläder och inte utomhuskläder och är faktiskt väldigt bra. Jag berättade aldrig för min exfru när jag började med detta system, men är nu över ett år sen. Var faktiskt väldigt roligt när en anhörig till henne kom fram och anklagade mig för att köpa för små kläder till barnen och att jag skickade över barnen i för små kläder. Mitt enkla och sanna svar var: De har samma kläder som de kom i. Sant var det och är, men personen i fråga trodde inte på mig.

Med denna text vill jag inte lägga ansvaret över på barnens mamma, utan allt som oftast är det barnen som slarvar. Vi har tex en 13 åring som ska veta hur man ska klä sig och inte nu när det är vinter och kallt och därmed ska vi som föräldrar inte behöva ha stenkoll på han, men han är många gånger alldeles för bekväm för att bry sig och då blir det fel. Missade långkalsonger tex, eller andra saker, eller av bekvämlighetsskäl tagit det plagget som ligger närmast och som då kanske inte är hans. Nu är inte de andra två barnen så mycket bättre än han ska tilläggas utan de slarvar minsann de också i massor. Då kommer de felaktiga kläderna tillbaks till rätt ägare på detta enkla sätt.

Detta är alltså ett tips till alla föräldrar som krånglar om kläder. Blir du sen inte trodd på, ja då är det ju bara att fråga barnen.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.