Arbeta eller pensioneras?

Då var debatten återigen igång om när vi ska kunna få gå i ålderspenison, Enda argumentet som finns är att Sverige inte har råd med att vi får gå i pension redan vid 65 år ålder. För att vi har jobbat för kort tid. Lite nyfiken blir jag då och ställer mig frågan. Felet kanske inte ligger i att vi jobbar för kort tid efter skolan, utan felet kanske ligger i att vi går alldeles för lång tid i skolan eller att lönerna i samhället är för låga. Det finns alltid två sidor av ett mynt, men det verkar vara helt bortglömt.

Alldeles för lång tid går unga människor i arbetslöshet efter fullgjord utbildning. Man tar sig fram via olika ströjobb och har man tur eller ett stort kontaktnät, ja då har man strax eller omedelbart en fast anställning. Men det är alldeles för få som har det. Detta gör att viktiga sparår till pensionen går förlorade. Det är ju så att de första åren är de viktigaste då det är dessa år som får stå och förränta sig längst.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar