Hyror sätts efter standarden

Jag tycker det är enormt intressant att se hur illa många kommunalägda bostadsbolag sköts.

I min kommun så finns det flera bevis på att det kommunala bostadsbolaget sköts allt annat än bra från kontorets sida. Vaktmästeri har på vissa orter fungerat dåligt och på andra mycket bra och för stunden vet jag inte då jag inte bor kvar, men antar att det är bra då jag inte hört något annat.

När ett lägenhetshus byggs så sätts standarden för huset där och då och därmed hyran. Vill man göra sk. standardhöjande åtgärder och bostadsbolaget tycker att det är rimligt, ja då får man också betala för dem, trots att det kan vara självklara saker år 2011 så som köksfläkt eller riktig balkong.

Lite intressant är det nu att Eda Bostad AB nu har lagt om sitt kabeltvnät och nu kommer tvsignalen via en fiberkabel så att man ex kan få IP telefoni och tv i sitt vägguttag. Detta blir ju i och för sig en standardhöjande åtgärd, men man också se det som en standardsänkning, beroende på vilkens generations ögon man ser med.

Nu så har i alla fall Eda Bostads AB och hyresgästföreningen orkat komma överens om att hyresgäster ska få en hyreshöjning i och med denna standardhöjning. Den gamla avgiften för kabeltv på 75 kronor i månaden är nu en avgift till installationen av fibernätet och ligger därmed kvar på hyresavin. Förutom denna och den lagstadgade TV licens avgiften så måste man skaffa sig en box samt ett kort som man får betala för månadsvis. Ja, slutsumman blir någonstans en kostnadsökning på ca 150 kronor i månaden beroende på vilket tv utbud man väljer. Visst är det skönt när man får denna unika chans att välja?

De kommunala fastigheterna, blev också drabbade i och med denna omläggning, trots att de inte skulle pga att man inte hittade något avtal som var tecknat med förra nätägaren. Intressant att det inte är bättre ordning på papper, trots denna administration.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar