Underhållsbidragets Sverige.

För ett visst antal år sedan så gjordes det en helomvändning i Sverige och Sverige som föregångare hamnade efter. Synd och tragiskt, frågan är om det sker någon undersökning i ämnet?

I skrivandet stund har vi översvämningar i södra delen av Sverige och förut denna vintern, ja då har vi haft problem med tågen så också förra vintern. Men vad beror då dessa problem i? Är det ett problem? Varför uppstår problemen?

Min syn på saken är väldigt enkel. Vi betalar enormt mycket i underhållsbidrag till olika ställen i Sverige utan att få bra tillbaks för pengarna. Dåligt underhåll av vägnätet i form av reperationer, plogande och sandning. Banverket gör inte sitt arbete utan bara det nödvändigaste och då skiter det sig. Vägverket gör inte sitt arbete utan låter trummor frysa igen och då står vattnet stilla. Ja, en hel massa underhållsbidrag betalas ut för att hålla någon om ryggen för att inte göra sitt arbete.

Dags att vakna och inse fakta kanske. Allt var inte fel med de gamla systemen. Saker och ting blev gjorda på ett bra sätt och i tid, innan det blev för sent. I vissa lägen måste det inses att marknadsekonomi inte fungerar utan det är planerande som krävs i förtid. Men det kanske är för mycket begärt att man gör sitt jobb?

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar