För en tid sen skrev jag en motion.

Denna motion handlar i grunden om hur det är att vara fattig (eller i alla fall ha sämre ställt) i Sverige av idag. En motion som kom till den Socialdemokratiska konferensen i Värmland, en motion som gick igenom. En motion som skulle skickas till den värmländska S-bänken och vidare till den stora kongressen och ingenting har skett.

Den handlade i korta ordalag om att inkomster som barnen har eller inkomster till ett barn (underhållsbidrag och barnbidrag) inte ska räknas som en inkomst om familjen ansöker om underhållsstöd via socialtjänsten eller har skulder att betala via kronofogden.Jag tycker att detta nämligen är en självklarhet då det inte är meningen att det är inkomster eller intäkter som ska komma Sveriges barn till godo som ska försörja oss föräldrar.

Till detta så sitter jag nu och funderar på om vi egentligen ska införa avdrag i deklarationen på alla påminnelseavgifter etc som man blir drabbad av om man hamnar på ekonomisk obalans. Det är ju ingen person som frivilligt hamnar i detta läge och betalar dem för att få dra av 30% av den kostnaden. Men för alla oss som någongång har kommit i det läget, ja så är det en liten ekonomisk hjälp att komma på fötter igen. Jag tycker att den tanken är mycket tilltalande jag. Vad tycker ni andra?

Annika Högberg är ytterligare en som skriver mycket bra om ämnet. Läs henne.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.