Vems är ansvaret?

Saker och ting händer i en människas liv som gör att livet blir jobbigt att leva. Vad det är som sker som gör att man fattar detta ödesdigra beslut, ja det är ytterst personligt och omöjligt för någon annan att svara på.

Jag har också suttit där och med dessa dystra tankar. Tyvärr fattade jag också beslutet att försöka avsluta mitt liv, mitt i min egen dystra tankevärld där och då. jag valde att ta sådana i alldeles för hög dos, ett beslut som var mitt och ingen annans och som jag kommer att få skämmas för varje dag. Mitt svek mot mina barn. En sak som jag aldrig kommer att förlåta mig själv för.

Vems är då ansvaret vid självmord eller självmordsförsök? Kommunens? Landstingets? Statens? Samhället? Mitt eget? Någon annans? Mitt eget är alltid svaret från min sida. Jag kommer alltid att ha det i mina tankar och jag kommer inte att göra ett nytt försök. Jag vill inte svika mina barn igen.

Men man ska inte heller förakta den som gjort ett försök och lyckats. Personen i fråga lämnar garanterat denna värld i stor förtvivlan och många känner saknad i mycket lång tid efteråt. Vi kan inte hjälpa att vi mår dåligt på olika sätt. En del är skörare än andra i psyket, lika gärna som att en del bryter ben lättare eller får blåmärken lättare. Vi är alla människor och unika varelser.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar