Stora stygga vargen.

Väldigt få ämnen vållar sådan debatt som frågan om vargjaktens vara eller inte vara. Ser man historiskt på hur jägarkåren och staten har samarbetat i frågor som har med viltvård att göra, ja då har de lyckats. När staten och jägarna började på att samarbeta i frågan om att få en starkare, större stam och sjukdomsfri älgstam, ja vad hände då? Jo, älgstammen blev just större i antal, större och starkare individer och sjukdomar har i stort sett försvunnit. Om man på samma sätt samarbetar runt om vargfrågan, varför skulle detta inte lyckas? Vart ligger problemet? Jo, problemet ligger på individnivå bland oss människor. En del tar till tjyvjakt och en del ar sk. aktivister som aggerar efter huvud i stället för att samarbeta, då det påstår sig ha rätt.

Ett bra klipp att titta på om man vill se om samarbete. Det är inte lätt alla gånger att förstå sammanhangen. Peter Andersson, Expressen.se, Martin Moberg, Aftonbladet.se, Jinge.se och Lena Mellin i aftonbladet är några som också har skrivit om ämnet.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.