Reglering ELler inte? S reagerar inte.

Sedan en tid sen är en hel del marknader avreglerade i Sverige, detta för att öka konkurransen som det så fint heter. Men blir det verkligen det önskade resultatet? Mitt svar är nej, det blev det inte.

Elmarknadens jättar styr och ställer, tackvare att konsumenterna inte bryr sin om att kolla priserna. Men det är likadant inom bankvärlden. Konsumenterna är de stora förlorarna om vi väljer att stanna hos den gamla vanliga banken. När taxinäringen blev avreglerad, ja då ökade också antalet företagskonkurser. När SJ blev uppdelat från ett bolag till flera mindre men ändå stora, ja då började också problemen på detta området. Vinst är bra, men inte alltid det slutgiltiga målet, då det finns problem att lösa på vägen som då inte alltid göra. 

Men samtidigt så ökar skillnaden i löner i Sverige. I början av 1990 talet hade tex en rikssdagsman en lön på 26000 kronor, idag har de en totallön från riksdagen på ca 65000. En kommunaltjänsteman under samma period har fått sin lön ökad från ca 15000 till 20000. Och Socaldemokraterna funderar på varför de förlorat så mycket i väljarstöd?

Artikel DN, Storstad, Ljunggren

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.