Man eller Kvinna?

Socialdemokratin brottas nu med att vi ska få fram en efterföljare till Mona Sahlin. Ett inlägg i ämnet kan vi läsa här. Och även aftonbladet.se skriver om detta ämne idag.

Vem det blir är svårt att säga, även om det garanterat blir någon som redan finns i den inre kretsen enligt traditionen inom Socialdemokratin. Det är inte sagt att det är ett dåligt val att välja någon ur den, men man ska inte tro att den enda personen är det stora som kommer att lyfta SOCIALDEMOKRATERNA till skyarna. Många är de frågorna som måste rättas ut. Kanske är det rätt att blicka framåt och gå över till att bli ett än mer medelklassparti, men jag tror att vi vinner mera på att verkligen titta i backspegeln och återgå till rötterna.

Många är de som står och skriker om att vi nu ska ha en kvinnlig statsminister. Är det verkligen den viktigaste frågan? Nej, det tycker då inte jag. Vi behöver en Socialdemokratisk statsminister och en Socialdemokratisk politik som åter en gång sätter den lilla människan i centrum. Sverige är inte längre vad det varit då kapital, girighet, egen intresse och utanförskap styr och råder i stället för det solidariska Sverige vi hade en gång i tiden. Den partiledare som axlar den arbetsuppgiften, ja den ska vi välja och inte beroende på könet av personen. Jag skulle tycka att det snarare vore en ärekränkning än ära att bli vald pga min kön.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar