Skaran växer

Vi blir allt fler som konstaterar att det är inte bara ett partiledningsbyte som behövs inom utan också en seriös återgång till den ursprungliga politiken. Johan Westerholm, Jan Eliasson, Lena Sommestad, Rasmus Lenefors, Stig-Björn Ljunggren, Borgarbarnet, Ja ni kan själva jaga vidare efter flera.

Men den omställning som krävs är inte gjord i en handvändning. Om man ska kunna få tillbaks förtroendet för arbetarrörelsen fullt ut, ja då måste samtliga företrädare verkligen sätta ner fötterna och bestämma sig för att gränsen är nådd. Allt för mycket mygel inom leden sker för att skydda och hjälpa anhöriga eller för att ge sig själv förmåner av olika slag Detta är ingenting som hör hemma inom de socialdemokratiska leden enligt mig.

Socialdemokratin måste enligt mig: 1. Återfå strejkrätten. 2. Avskaffa deltider (deltid ska vara en möjlighet, inte en skyldighet). 3. Jobba för jämställdhet på samtliga plan (inte bara inom arbetslivet för kvinnor utan också inom föräldraskapet för männen). 4. Avskaffa bonussystem och andra förmåner till sig själva och inom samtliga statligt ägda bolag. 5. Säkerställa att pension räknas som insparad lön så att skattesatserna blir lika ställda som för löntagare. 6. Avskaffa vinstkraven på de statliga företagen och införa garanti på funktionalitet. 7. Utreda och få på plats ett vettigt försäkringskassesystem. Det var inte bra före och det är inte bra nu heller, mellanväg? 8. Införa att även tänderna ska ingå i det gemensamma skattefinansierade sjukvårdssystemet så att hela kroppen inräknas.

Ja, listan kan garanterat göras långt mycket längre, men det är det som jag i skrivandets stund kommer på.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar