(S)er inte skogen för alla träden

Många är det som debatterar S negativa opinionsläge och det har jag också gjort. Men, varför har då S förlorat? Ser man inte skogen för alla träden?

I många år har vi sett den ena skandalen efter den andra inom arbetarrörelsens led. Det har varit det ena missbruket efter det andra. Ena stunden var det en chokladbit som skapade ett rabalder utav dess like, men det är helt ok att andra sätter nära och kära på poster som inte funnits innan utan de skapades för att passa. Här i kommunen hade vi några personer som hade höga arvoden och som troligen var en av de viktigaste anledningarna till att S förlorade i kommunen. I alla fall för de tveksamma så sticker det enormt i ögonen, men också för andra som är med i det politiska spelet.

Jag har skrivit om det förr att S måste tillbaks till sitt ursprung. Ställa sig på den lilla människans sida. Visst är det så att vi har allt färre som lever på absoluta minimum, men de finns och det är enormt många som lever strax däröver. Rätten till en heltid har S pratat om i evigheter, men när det väl kommer till kritan, ja då är denna rättighet inte så stor så att partiet aktivt kämpar för det.

Om S ska kunna komma tillbaks och verkligen visa fullt ut att det är ett parti för folket, ja då måste S inse en sak. Livet i sus och dus fungerar inte längre. Vidga vyerna och kom ner på jorden.

Några som skrivit om samma problem är: Zac, Kent Persson, Zaramis, Högberg, artikel från aftonbladet, artikel 2 från aftonbladet, Birger Schlaug och ni kan finna mera lite här och där, men politometern är ett bra ställe att leta på.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.