Ensam vårdnad?

När man skaffar sig barn, ja då är man som regel två om att göra det. I alla fall i de flesta fallen. Men jag tycker att det är riktigt intressant detta med ensam vårdnad om sitt barn.

Många är de par som flyttar isär och som har gemensam vårdnad om sina barn. Många är också de som blir gravida och sen ska de ha ensam vårdnad. Ja, visserligen är det ju så att också mannen har ett ansvar om han inte vill bli pappa. Men om han då vill det? Tjejen vill det ju uppenbart. Hmm, ja varför ska hon då ha ensam vårdnad?

Ja, visserligen är det svaret fruktansvärt individuellt. Men, om hon tycker att fadern inte kan ta sitt ansvar över barnet/barnen. Varför skaffar hon då ett med han? Innebär inte detta då att hon också agerar oansvarligt i och med att hon skaffar ett barn med en man som uppenbart inte kan ta hand om det?

Vet en man, som kämpar för sitt nyfödda barn. Mamman tycker att han inte kan ta hand om sitt barn och därför ska hon ha ensam vårdnad om den nyfödde. Hmm, skumt, om han då är en så dålig far, varför kan han då ta hand om sitt äldre barn? Varför skaffade hon ett barn med han? Jag tycker att denna mamman verkligen ska ta sig en funderare på vad hon håller på med, för ute på svag is och vandrar är hon verkligen.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar