Socialdemokratin har varit död länge.

Socialdemokraterna letar nu med ljus och lykta efter det halmstrå som de kallar för framtidshopp. Ett hopp som de själva har tagit livet för 24 år sen. 28 februari 1986 var dagen då Socialdemokratin i Sverige dog tillsammans med dåvarande Statsminister Olof Palme.

Detta är den bild man har av socialdemokratin i Sverige just nu. Partiets företrädare ser till sitt eget bästa i stället för att se till att värna arbetarrörelsens grund i samhället. Tyvärr har den socialdemokratiska arbetarrörelsen själva lagt grunden till att Sverige ser ut som det gör idag. Partiets företrädare kan inte förstå varför människor i Sverige hellre röstade på den sittande regeringen i årets val. Ja, svaret på det är väldigt enkelt. Så länge man håller sig frisk och arbetsför, ja då är den borgerliga   det enda alternativ som ger arbetaren mera i plånboken. Socialismen ger arbetaren ett hån i lönelyft som man tar tillbaks med råge på andra sätt.

Antalet skandaler inom arbetarrörelsen bara ökar och vi möts i stort sett dagligen av mer eller mindre konstiga saker som detta parti eller dess närstående har ordnat till de sig eller de sina. Den svenska arbetaren har tröttnat på detta hyckleri som kommer från en massa olika ställen inom leden.

Men detta verkar vara något som en del personer verkar missa totalt. Visserligen har herr Pihlblad rätt i att det även handlar om mandatstöd till henne och att hon måste bli starkare i debatter så väl internt som utåt mot Reinfeldt, men detta är något som inte denna partiledare kommer att klara av. Även Lena Mellin verkar missa detta totalt i aftonbladet. Men Högberg verkar minsann vara inne på rätt spår. Nåja, det finns säkert flera som samtalar om detta ämne och det är bara att använda en sökmotor i ämnet. Så också Herr Ljunggren har skrivit i saken, bland annat här.

Problemet inom S finns hela vägen i leden. Ju större röslickare man är, ju högre kommer man inom partiet. Här har man alltså det stora problemet. Maktkoncentration, maktmissbruk, utnyttjande av regelverk samt totalt avsteg från värnandet om arbetarnas plånböcker, värnandet om de gamla, värnat om barnen samt värnandet av de mänskliga rättigheterna.

Lycka till SOCIALDEMOKRATERNA med att vända vinden i seglen. Personligen tror jag på en ny vinst i valet 2014 för alliansen då det inte kommer att hända mycket inom arbetarrörelsen led.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar