Episoden med Danielsson går vidare.

Danielssons svar i debatten kom som väntat på vf.se och den har säkerligen varit med i pappersformatet också.

Så vad kan vi då konstatera utifrån det svaret? Jo, följande. Värmlands kommuner utom Karlstad kommun har lagt över bedömningen om färdtjänstbehovet till Värmlandstrafik. Vilka regler som gäller utifrån ditt behov? Ja, antingen går du in och läser färdtjänstlagen själv på nätet. Eller så läser du de urklipp som Danielsson refererar till nedan: ”

Men du kan också läsa texten som finns på Riksdagens hemsida här. Vidare är det också intressant att ta en titt på vad radioprogrammet kaliber kom fram till och som det skrivs om på denna sida. Värmlandstrafik har också en egen skrivning på sin hemsida. Fullt med information, men ingenstans finns det någon klar skrivning om vilka underlag som krävs. Detta är enda skrivningen som man kan se i lagen: ” 

Den person som jag började på att skriva om i denna debatt serie, har beviljad färdtjänst sedan många år, sitter i elektrisk rullstol samt har beviljad ledsagare. Ledsagare är alltså en anställd person som på olika sätt är med och underlättar livet för den som så behöver. Hon är för sjuk för att på annat sätt ta sig runt i Värmland än med färdtjänst då hon är beviljad detta av Värmlandstrafik, men hon är för frisk så hon ska ta allmänna kommunikationsmedel till sin dotter utanför länet.

Hmm, är det någon annan än jag som är förundrad över detta?

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.