Socialdemokraterna bär ensamt skulden till SDs valframgång.

sen har alliansen spätt på…

Sedan många år, har Socialdemokratin, lämnat fotfolket bakom sig och partiet drivs nu tillsammans av, en maktelit som gör allt för att förbättra sina egna ställningar samt åt sina egna nära och kära.

Detta var något som jag såg mycket klart under mina år inom SOCIALDEMOKRATERNA i de 16 år som jag var aktiv medlem i detta parti. En ensam maktelit styr partiet, trots att man ger sken av annat utåt. Det samma kan vi faktiskt se inom LO och de olika fackförbunden. Men vad beror då detta på? Jo, dels egen girighet men också pga att folket inte ”orkar” engagera sig och anser att det är andra som ska göra det som de vill.

Sedan en lång tid har lönegapet i Sverige ökat. Dels emellan de olika arbetstagargrupperna, men också gentemot makteliten. Detta utan att LO och SOCIALDEMOKRATERNA har lagt fingrarna emellan, utan snarare förvärrat detta i och med deras brist på agerande. Här har vi alltså ett gigantiskt problem i Sverige. Löntagarna, eller som jag kallar det, ryggraden eller stommen av samhället behöver mera i plånboken och det är dels var och ens ansvar, men också fackföreningsrörelsens.

Avundsjukan ökar i och med detta mer och mer och här har vi en stor del av det misstroende som SD bygger sin politik på och runt. Tyvärr är inte SOCIALDEMOKRATERNA och LO det som de var en gång i tiden och det är dags att dessa två verkligen tar sig i kragen för att återfå sitt förtroende bland folket och inte mjäka med som de brukar, men dessutom är det dags för folket att aktivt ta ett gemensamt ansvar för samhället och vår gemensamma utveckling och engagera sig politiskt i det parti som man själv känner att man hör hemma i.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar