Folket har talat, SD till Riksdagen.

I valets efterdyningar ser vi det ena mest patetiska försöket efter det andra att försöka få stopp på ”rasismen” i Sverige i och med att SVERIGEDEMOKRATERNA kom in i riksdagen. Det har varit folksamlingar lite här och där, de andra sju i riksdagen springer runt och smider planer på än det ena än det andra sättet och nu har Reinfeldt kommit med förslaget att minska antalet ledamöter i utskotten, för att inte SD ska komma in i dem. Ja, reaktionen över detta kan jag faktiskt förstå, fastän jag inte delar SDs ideologiska åsikter.

Det Svenska folket har sagt sitt och vi har alla en röst och är därmed en del av makten som ska vägvisa riksdag och regering vid de allmänna valen. Vad ger de sju andra rätten att sätta sig upp mot detta valresultat? Är deras röst mera värd än min eller din? Knappast, men den samlade Svenska politikerkåren verkar tycka det om man följer debatten som just nu pågår i vårt avlånga land.

Om man läser lite bloggar som tycker till om att SVERIGEDEMOKRATERNA har kommit in i riksdagen, ja då blir man förvånad. Carl Bildt har för mig varit en mycket stor och skicklig politiker och jag blir ytterst förvånad när jag läser: ”För den alliansregering som ju nu fått ett ökad stöd kommer det nu att vara viktigt att i olika frågor söka breda lösningar och förhindra att ytterlighetspartier får ett inflytande som de faktiskt inte har rätt till. Det gäller Sverigedemokraterna på samma sätt som det gäller vänsterpartiet. Ja denne man verkar då inte acceptera folkets mening.”

Den tystnad som har varit runt SVERIGEDEMOKRATERNAS politik och det ointresse av att våga ta en politisk debatt med dem i varje stund, det är orsaken till att SVERIGEDEMOKRATERNA har mött en sådan framgång som de gjorde. Om man aktivt debatterar med dem, ja då kommer de visserligen att få mera mediatid, men det ger också var och en möjligheten att få ta del av deras politik på både gott och ont.

Respekten ska i alla fall ligga fast för det politiska resultatet efter valet. Vad folket har tyckt om vilka som ska vara våra representanter i den Svenska riksdagen och ingen politiker ska sätta sig på höga hästar och gå emot det. Om så sker tycker jag att vi ska komma ihåg detta tills nästkommande valet 2014 och jag kommer att fram tills dess aktivt att ta en debatt med SDs förespråkare.

Slutligen får vi då gratulera de stora partiernas önskan om att ytterligare inskränka vår frihet och våra demokratiska rättigheter i och med att grundideologin som SD står för kraftigt begränsar dessa. Detta i sig kommer att ge oss i PIRATPARTIET än mer kött på benen tills valet 2014.

Skit er i näsan och drottningen skriver också om valet.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.