knölarnas okrönte konung fick sin vilja igenom.

Knölarnas okrönte konung har nu genomfört sin PR kupp i detta valet. Det är ju så fruktansvärt att inte byalagen runt om i vår kommun samlat politikerna till en debatt, utfrågning eller om man väljer att kalla det ”ställ politikerna mot väggen” – möte. Men faktum är att trots lovord från edaportalen.com samt en artikel i NWT, ja så tycker jag att gårdagens möte enbart var en uppvisning från Hela Edas Lista om hur bra det tror sig vara och hur värdelösa alla andra partier är.

Först fick vi sitta och höra på en tjattrande Solveig TernströmSe hela bilden där hon talar om hur förbaskad duktig hon är etc etc etc. Sen blev det en tam frågestund och det kan ju vi som satt och lyssnade bara ta till oss, då det var vi som skulle ställa frågorna. Sedan få, kom det en het potatis – Skolan. Eventuell flytt av mellanstadiet på Gärdesskolan i Åmotfors till Koppom samt friskolan i Skillingmark var det som samtalades mest om. Föga förvånande är det just så som politiken drivs i Eda kommun. Enstaka personer, som ska värna om sin hemort i stället för att ha en långsiktig tanke i grunden för hela kommunen och sedan har vi superpopulistpartiet Hela Edas Lista som bara är ute för att få röster. Ett rövslickeri av Bengt Nilsson med anhängare. Vad kommer då att ske i framtiden och vad kan man dra för slutsatser av Ternströms riksdagspolitikertal (prata i en halv timme om en sak som man behöver 30 sekunder för att förstå)? Jo, här har vi troligen nästkommande partiledare för HEL. Men det märks om jag får fel.

Nej, jag valde att ta farväl av denna torftiga politiker kväll och gick hem och funderade på om jag verkligen gör rätt som driver min personvalskampanj för att komma in i kommunfullmäktige och jag har kommit fram till att jag gör det. Det som är helvete i denna kommun är att det sitter så jävla många hemma i stugorna och tycker om saker och ting, i stället för att aktivt ta tag i politiken och göra en förändring där var och en känner att de hör hemma. Ja, så är det i Eda – Bönder som sitter hemma och gör allt bättre än alla andra, men som inte vågar ta tag i det som de tycker är fel. Eller har jag fel?

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.