I valfuskets land Sverige, behöver PIRATPARTIET din hjälp.

Då inte alla har förstått det viktiga med att följa demokratins spelregler i Sverige, så följer vi inom PIRATPARTIET upp alla misstankar om valfusk. Vi har gång på annan samtalat med val ansvariga i de olika svenska kommunerna när vi ser vad de medvetet eller omedvetet har gjort fel i enlighet med Vallagen. Detta gör vi självklart för en enda sak och det är för att säkra demokratin, något som borde ligga i varje partirepresentants intresse.

Här har vi då ett exempel på valfusk som ni kan komma i kontakt med ute i landet, nu är detta klippet från EU – valet 2009, men fortfarande sevärt och tänkvärt.

Valfusk

JO riktade kritik mot Lunds kommun efter att ha särbehandlat partier i valet 2009.

Årets nyhetsflöde om misstänkt valfusk:

2/9 Från sydsvenskan:

Malmö

6/9 Från Uppsala:

Piratpartiet JO anmäler.

14/9 på familjeliv.se

Jag fick denna länken från en vän. Hmm, är detta lagligt?

19/9

Det rapporteras valfusk från olika håll av landet. Tragiskt att det ska vara så svårt att följa lagens klara linjer. I Värmland vet jag nu om misstänkt valfusk i både Kil och Eda kommun.

Anna Troberg har skrivit om hur det hittills har varit i detta riksdagsval och det är fortfarande allt för mycket problem runt om i Sverige. Jag tycker att det är skrämmande vilken syn våra kommunala politiker har på våra demokratiska rättigheter.

Så, gillar du demokrati och ser något fel i Sverige angående valsedlar ja då ska du ringa nedanstående nummer.

I EDA kommun finns det i skrivandets stund valsedlar i följande förröstlokaler: Biblioteket Charlottenberg, Biblioteket Åmotfors, Biblioteket Koppom. På söndag när nästa vallokal öppnas i Skillingmark, ja då kommer det att finnas där också. Vi inom PIRATPARTIET tar tacksamt emot all hjälp vi kan få med att rapportera in alla fel som ni ser. Vi tar också mycket gärna hjälp med att hålla koll på att det verkligen finns valsedlar ute i röstlokalerna från oss och om du vill boka dig på något ställe, ja då kan du göra det här.

Så, numret till att bevaka demokratiska rättighetet är: 010 – 333 33 99 eller så kan du ringa på min mobil om du upptäcker något fel i Eda kommun 073/8008054.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.