Värmlandstrafik ger Arvika förtur före Eda.

För en liten tid sedan skrev jag en förfrågan till bland annat Värmlandstrafik, men också till de ansvariga politikerna i Eda kommun angående om hur de ser på färdtjänsten och om de tycker att denna sköts bra av Värmlandstrafiksledningcentral. Tyvärr har inget svar kommit från varken Torbjörn Danielsson (Värmlandstrafik) eller Tommy Glader (Socialnämndens ordförande).

Återigen har nu personer med beviljad färdtjänst blivit nekade att få åka på önskad tid då det inte funnits fordon tillgängliga då alla har varit i Arvika vid det aktuella tillfället, det var förövrigt samme person som sist också. Undrar vad denne tycker om hur han blir bemött gång på gång? Jag skulle bli förbannad.

Trots att man numera har gått över till GPRS styrning av fordonen så har inte Värmlandstrafik en aning om vart fordonen är, för när denne kund hade beställt vanlig taxi för att ta sig ner till Charlottenberg, ja då ringer han för att boka en återresa till den tiden som han först skulle då, ja då fanns det minsann en bil i Charlottenberg i alla fall. Är inte detta konstigt? 4 timmar tidigare än vad ledningscentralen sa första gången. Är det verkligen detta som menas med kundservice av Värmlandstrafik och som Eda kommun betalar Värmlandstrafik för att utföra?

Nu för tiden, görs bedömningen av om någon är berättigad till färdtjänst eller inte av tjänstemän på Värmlandstrafik. Vad har dessa för utbildning som gör dem berättigade att göra dem? Har de annan bedömning än den som hade detta arbetet för i tiden på Eda kommun och i sådana fall, vad gör denne nu då det har blivit mindre med arbetsuppgifter? Mig veterligen är man högskoleutbildad för att kunna göra sådana bedömningar och det är ju tveksamt att det går att få en så mycket annan utbildning som är likvärdig eller bättre än så och framförallt, vad kostar denna tjänst från Värmlandstrafik Eda kommuns skattebetalare?

Just nu betalar Eda kommun Värmlandstrafik en massa pengar för att sköta uppdraget beskrivet ovan. Men gång på annan misslyckas centralen med sitt arbete. Är det inte hög tid att öppna ögonen och tänka lite mera lokalt och låta de lokala taxibolagen via en upphandling sköta färdtjänsten i Eda kommun? Just nu verkar ju pengarna mest kastas i sjön.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Insändare, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar