Demokrati

Visst är det ett mycket vackert ord. Demokrati kan du läsa om här bland annat.

Detta ord missbrukas väldigt ofta. Personer påstår sig ha demokratiska skäl till saker och ting, men sedan när de verkligen ska efterlevas, ja då lyser demokratin med all sin frånvaro. Varför? Jo, för att gemensamt stärka partiets möjligheter att nå en riksdagsperiod. Hmm, demokrati är inte att kväva demokratin och yttrandefriheten för att komma i mål med målet. Då har man helt missuppfattat ordet demokrati eller har andra saker i åtanke med sitt politiska inflytande.

Ledningen inom PIRATPARTIET har gång på annan manat massorna att vi ska besinna oss med denna kritik jag nu skriver om tills efter valet och fokusera våra krafter på ett positivt valresultat för partiet. Självklart ska vi gemensamt försöka oss på att nå en valframgång i valet 2010, men jag är van att arbeta brett inom politiken och jag har inga problem i att förena nytta med nöje (nytta = valframgång, nöje = samtal i olika frågor både organisatoriska och politiska), men jag förstår att detta är saker man inte klarar av om man inte tidigare har arbetat inom politiken. En klar brist i ledningen av partiet mao, eller som sagt var en outtalad strategi för att nå andra mål än rent politiska.

Jag gick med i PIRATPARTIET och är fortfarande med i PIRATPARTIET för att  jag ser enormt stora möjligheter med detta parti. Möjligheter som jag väger in i ordet  DEMOKRATI. Demokrati att ta tillbaks makten över privatlivet på nätet, makten att ta tillbaks skattemedel från de stora till de små så att flera vårdplatser kan skapas inom landstingen och kommunerna, makten från företagen att föra statistik över olika saker för att smalna av erbjudandena så att det passar den stora gruppen, ge möjligheten att föra fram Sverige till det stora demokratiska land det var en gång i tiden. Ja, detta är bara några av de saker som jag ser kan växa fram ur PIRATPARTIET, men inte med nuvarande ledning och struktur av partiet och dess beslut.

PIRATPARTIET är ett parti som försöker att leva på demokratifrågan, men som inte efterlever den själv, då det drivs central av politisk och organisatorisk inkompetens. Kan det bli bättre? Ja, självklart kan det det. Kampen för ett starkare PIRATPARTI med en annan ledning och med en demokratisk grundsyn går vidare. PIRATPARTIET har redan splittras i två läger och jag hoppas mina partikamrater orkar stå ut med att kämpa vidare för demokratin, men allt fler av oss lämnar skutan. Men detta kommer enbart att leda till en sak, ett försvagat PIRATPARTI som inte klarar av att nå riksdagsmandat, men jag är säker på att vi är enormt många som kommer att klara av kommunfullmäktigemandat, landstingsmandat samt regionfullmåktigemandat. Vad gör partiledningen då? Försöker styra de lokalt valda politikerna efter eget tycke, eller inser att de förlorat i demokratin ära?

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar