PIRATPARTIET har avlagt sina sakpolitiska löften.

PIRATPARTIET vill att Sverige ska satsa på det internationella samarbetet och på utlandsstyrkan, men det ska ske inom den neddragna budgeten nästkommande år samtidigt som vi ska modernisera försvaret.
PIRATPARTIET kräver att alternativa energikällor tas fram och att Sverige går i fronten för att dessa källor ska tas fram. Samtidigit ska vi bygga ut vind, vattten, våg och sol energin kraftigt. Dessutom kräver vi i PIRATPARTIET att kärnkraften ska byggas ut och bevaras.

PIRATPARTIET kräver att skatterna och jobbskatteavdraget ska fortsätta att sänkas samtidigt som det sista steget ska tas bort. Men för de som tjänar över 40000/månad ska vi dock införa en extra skatt samtidigt som vi inför förmögenhetsskatten i ny form igen innan den tas bort.

PIRATPARTIET kräver också att arbetsgivaravgifterna för de unga är fortsatt halverade samtidigt som vi avskaffar systemet då det inte finns någon statistik om att detta verkligen gett flera arbetstillfällen. Men vi ser fortfarande en fördel med halverad arbetsgivaravgift då det faktiskt kan vara så att detta ger nya jobb i Sverige.

PIRATPARTIET kräver att den inslagna linjen med att sjukskrivna ska åter till arbetsmarknaden då vi inser att det är viktigt att samtliga personer arbetar för att kunna försörja sig. Jobb måste löna sig i stället för bidrag. Samtidigt ser vi att det är bra att barnbidraget höjs samt att pensionärerna får skattelättnader. Vi ser också att det är bra att underhållsbidraget höjs samtidigt som vi ser en klar fördel med att kärnfamiljen främjas och att ena föräldern ska tvingas vara hemma.

PIRATPARTIET kräver att ROT och RUT avdraget finns kvar samtidigt som vi kräver ett RIT avdrag. Renodlat InTernet avdrag kallar vi det för. Detta för att stärka de som gör sina inköp och betalningar över internet. Samtligt transaktioner som sker denna väg ska belönas med ett bidrag av 6 kronor/gång. Detta för att främja att fler och fler övergår till detta betalsystem för att minska mängden brev som skickas och därmed minska pappersmängden samt transporterna inom Sverige för miljöns skull.  Detta bidrag eller ska vi kalla det för avdrag sker på deklarationen i form av skatteavdrag.

PIRATPARTIET anser att de personer som deklarerar elektroniskt ska främjas med ett extra skatteavdrag på 500 kronor. Detta för att kommunikationen med skattemyndigheten sker på detta sätt mycket effektivare och på ett sätt som är mycket bättre för miljön. Hanteringen av deklarationer i pappersform är en stor kostnad för staten och på detta sätt vill vi få ner de statliga kostnaderna och återföra lite medel till medborgarna.

Ja, detta är en del av vad man får om man röstar på PIRATPARTIET. En blandning av det Blå och Röda som faktiskt blir just Lila. Rösta Lila i valet. Rösta på PIRATPARTIET för att främja dina demokratiska och mänskliga rättigheter.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson.wordpress.com, Mina tankar, Nyheter, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar