Nedläggningen av Arvika sjukhus påbörjad?

Det är ju ingen hemlighet att centralköket på Arvika sjukhus nu ska stängas. Maten ska köras varje dag ifrån centralköket vid Karlstad sjukhus. Varför är frågan man då ska ställa sig? Jo, för att Karlstad sjukhus håller på att byggas ut och när denna utbyggnad är klar, ja då är det nuvarande köket för litet och man måste då öka kapaciteten där. Denna blir då såpass stor att det inte är ekonomiskt försvarsbart och i och med det lägger man produktionen av mat där också till Arvika. Maten ska alltså, till sjukhuset i Arvika, bli lika torr och tråkig som den som kommunerna idag köper från olika företag och som körs med lastbil.

Detta tycker jag är enormt fel. Jag har alltid tyckt att maten ska produceras så nära patienten eller de gamla som möjligt och detta är ett politiskt mål för mig. Bevara de kommunala köken. Bevara landstingsköken på de sjukhus som de är idag. Köp in lokala råvaror.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar