Strejk, strejk, strejk = facket är knähundar!

Handels går nu ut och varslar om strejk för att sätta press på arbetsgivarna. Pressmeddelande från handels hittar ni här. Ja och ni kan ju höra om det på varenda nyhetssändning och ni kommer att få läsa det i mängder av tidningar.

Ja, de ska strejka för att de ska få en löneökning på 600 – 750 kronor. Hmm, detta känns som ett hån mot de som jobbar inom denna sektor. Exakt samma hån som vi gång på annan kan se inom andra traditionella kvinnoyrken så som inom omsorgen och vården. Facket är  bara hur patetiskt som helst i dessa ärenden. Varför inte för en gång skull ställa riktiga lönekrav på dessa arbetsgivare för en gångs skull eller är det så att fackföreningsrörelsen har tappat stinget och blivit knähundar till arbetsgivarna?

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Strejk, strejk, strejk = facket är knähundar!

  1. Årets avtalsrörelse är den största på flera decennier, och är just nu inne i ett avgörande skede. Sajten Vad Står På Spel har fördjupningarna och analyserna du saknar i annan media. Se TV reportage, kolla in bloggen och lyssna på kommentarer från båda sidor om förhandlingsbordet. Hos får alla prata till punkt.

    http://www.vadstarpaspel.se/

    mvh,

    Vad Står På Spel

Kommentarer är stängda.