Folkmord i mina ögon

Att erkänna ett folkmord är ett stort steg av en demokratisk församling. Vad är då definitionen av ett folkmord? Ja, det kan man studera här.

Vad ska man tycka om detta då? Ja, jag tycker att det är helt rätt att man gör det. Men det finns så många flera folkmord som begås i världen idag och som har begåtts igenom historien. Varför ska man inte också erkänna dessa? Den gamla Sovjetstaten har begått mängder med etisk utrensning genom åren, men inte har någon stat erkänt detta. Varför inte? Rädsla eller dumhet eller ointresse? Ja, något är det. Men det som jag tycker är väldigt intressant är varför man nu, 95 år efter att saker och ting skett ”erkänner” ett folkmord. Frågan jag då ställer mig är: Vad är det man från den svenska riksdagen vill dölja genom att flytta fokus till denna fråga? Den svenska riksdagen bör samla sin energi och se vad som sker i världen av idag och som inte är 95 år gammalt.

Vill man samla energi åt denna fråga ja då kan man göra det. Men vill man som jag och många med mig samla energi till dagens samhälle och de mest intressanta frågorna av idag. Ja, då kan man göra det också. I Sverige, EU och Världen finns idag två viktiga frågor: 1. Mänskliga rättigheter och 2. Demokrati. Två frågor som alltid är högaktuella och som vi hela tiden måste arbeta aktivt med. I dessa frågor ligger självklart också folkmord som sker runt om i världen idag. Men om vi tittar inom vårt lands gränser, vad kan vi jobba med då i dessa frågor? Ja, vi kan ju alltid jobba med minoriteters rättigheter och om hur stärker och skyddar dem, men dessa har ju självklart skyldigheter också. Vi kan också jobba med yttrandefrihetsfrågor och rätten till ett privatliv – här behöver vi klara direktiv om vad som statens kontrollsamhälle har lov att göra både i cybermarknaden och på köttmarknaden. Jag vet hur jag vill ha det – vet du?

Det fria ordet måste få leva. Folks rättigheter till att ta del av informationssamhället. Folks rättigheter att ha sin personliga post icke övervakad av staten. Tidningars rättighet att inte vara censurerade eller lämna ut sina kontakter. Detta är bara några få frågor som vi måste arbeta aktivt med i Sverige av idag.

Ett politiskt ”folkmord” är de ständiga övergrepp som sker just på denna fronten av de beslutande politikerna av idag. Vi ser det i FRA, Ipred, Acta – men reagerar Journalistkåren av idag på detta? Nej icke. TV4as politikerbloggen.se tycker sig vara skjutjärnsjournalister när de egentligen är ”skit och skräp” – journalister. Hela politikerbloggen.se är ju mera en skvallertidning i nätformat. Watergateaffären och Ebbe Carlsson affären är två gamla politiska skandaler som de riktiga gamla journalisterna rotat fram. Vi har också IB affären som Jan Guillou rotade fram under sin tid som anställd av KGB. Men, nej sveriges journalistkår tiger stilla. De skriver skvaller istället. Detta gör att de medvetet är med och påverkar de politiska besluten och trycker ner befolkningar runt om i det ”demokratiska” Europa och begår ett ”politiskt” Folkmord.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Folkmord i mina ögon

  1. ensson skriver:

    Sorry, jag släpper inte igenom osaklig argumentation under falskt namn. Argumentera på ett sakligt sätt och inte oseriöst, ja då släpper jag också igenom dina…. Med detta inte sagt att vi måste vara överens i sak. Men det finns andra ställen där du på ditt osakliga sätt kan framföra dem.
    Micke

Kommentarer är stängda.