Konstig logik.

Jag tycker att det är fascinerande konstigt att man inte ska kunna tvinga mammorna att vara hemma med sina barn i 6 veckor med hjälp av lagtext från EU.

I Sverige har vi ju redan vigt 8 veckor åt den ena föräldern som den andre inte kan ta ut med hjälp av föräldraledigheten. Visst är det inget tvång att det måste vara den ena eller den andra, men fortfarande går staten in och styr upp och tar valfriheten från föräldrarna. Knappast ett bättre sätt att göra det på än via en lagtext.

Detta förslag som nu ligger i Europaparlamentet är ju bara en utökat förstärkning för övriga Europa. En förstärkning som vi inte har någon nytta av i Sverige då vi på andra sätt styr upp det hela som jag skrev om ovan. Sen har vi en av de bättre mer föräldraförsäkringarna inom Europa, även om det säkerligen finns mängder kvar att göra på denna fronten. Bättre ersättning är en sak som man kan titta på.

Nej, jag tycker att det är synd och skam att de svenska europaparlamentarikerna inte står för den svenska modellen att tvinga den ena föräldern att stanna hemma, eller är det så att de ledande partierna vill riva upp denna försämring av valfriheten och låta makten återgå till föräldrarna?

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Konstig logik.

 1. Marina skriver:

  Kommenterar här med, för jag blir förbannad när du lägger upp det på det sätt som du gör.

  Om jag är frisk och pigg nog att arbeta fram till förlossningen, varför ska jag då inte få göra det? Varför ska jag tvingas vara hemma? Ingen tvingar dig att vara hemma? Du erbjuds att vara hemma. Ser du verkligen inte skillnaden eller är du bara ute efter att provocera?

  Om jag mår bra efter förlossningen och helst av allt vill gå tillbaka till mitt jobb direkt och låta pappan ta över eller har någon annan lösning för att ta hand om barnet, ska jag då tvingas att vara hemma?

  Den svenska modellen tvingar ingen förälder att stanna hemma.

 2. ensson skriver:

  Både ja och nej. Jag är ute för att provocera pga att jag inte tycker om att man inom Sverige ska ha rätt att låsa ett visst antal dagar till en förälder. Dagar som man inte kan skriva över om man vill det till den andre. Hela systemet verkar vara ett sätt för de gamla att tvinga de unga att ta ett ansvar för sina barn. Större än det görs idag. Är det rätt väg att gå? Nej, jag tror inte det. Jag tror däremot att vi som tillhör den yngre generationen frivilligt tar ett större ansvar för våra barn än vad de gamla gjorde och då blir detta system förlegat.

  Systemet som efterfrågades inom EU, ja det kan man också tycka massa om, men huvudanledningen till att detta efterfrågades är ju att i många länder existerar knappt något socialförsäkringssystem överhuvudtaget och nu tar jag med föräldraförsäkringen i denna kakan. Någonstans måste man börja jobba med frågan, rätt eller fel väg? Ja, det kan vi tala om i evigheter. Men något måste göras.

Lämna ett svar