Hyresgästföreningen

Har man någon egentlig nytta av att vara medlem i denna?

Ja – i fråga om att de bevakar medlemmarnas intressen i och med att de är med och förhandlar om hyreshöjningen. Skulle inte dessa förhandlare vara med, ja då tror jag att hyrorna skulle vara betydligt högre än vad de är.

Nej – Om man vill ha någon hjälp från dem. Ja, då är det inte mycket hjälp man får. I alla fall har inte vi fått det i Åmotfors, trots möten med förhandlare, som sedan ska samla till återträff men någon sådan kommer ju inte. Vad sker då? Jo, förtroendet för hyresgästföreningen minskar ytterligare.

Nu så ska jag i alla fall lämna denna förening, då jag flyttar till privat hyresvärd som inte har avtal med föreningen och i och med det så försvinner hela vitsen med att vara med. Då har jag sparat ytterligare 77*12/år.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Hyresgästföreningen

  1. Niclas Holmqvist skriver:

    Om du som hyresgäst begär det måste den privata värden förhandla med Hyresgästföreningen. Även om det inte finns något avtal.

  2. ensson skriver:

    Jag lämnar ändå. De som har hand om Eda kommun och förhandlar här har inte skött sitt jobb.

Lämna ett svar