PIRATPARTIET = FARMEN

För några år sedan fanns det en dokusåpa som hette Farmen och som sändes på TV4. De medverkande skulle jobba på en bondgård i någon del av Sverige enligt den gamla metoden och till slut blev någon den store vinnaren. Ok, trevligt program, men en hel del slit och som jag gillade skarpt. I detta program fanns det en gång en kille med, som hade två kryss målade på sina händer – en på varje. Detta hade han för någon projekt om just TV – Världens arbetssätt runt såpor. Kryssen påstod han var en markering för att han var militant vegan eller något sådant, alltså helt felplacerad och för att skapa konflikter.

PIRATPARTIET verkar ha gjort ett plagiat av denna idé. Vi tar några populära frågor, rör om i grytan. Kommer in i diverse demokratiskt valda parlament och får därmed skattepengar efteråt, så kallat partistöd. Alltså exakt samma tanke som denne kille har. Konstig tanke? Nej, inte värst. Inte med tanke att partiet leds av ett gäng med entreprenörer. Ja, alltså män som är vana med att göra affärer och att jobba hårt för en sak som de tror på.

Visst jag håller med PIRATPARTIET i dess politik. Men, tyvärr kommer inte PIRATPARTIET att överleva valet 2014, om PIRATPARTIET ens kommer in i riksdagen 2010. Visst, kan man klara av att komma in i europaparlamentet också 2014, men då enbart för att det är ett lägre procentuellt valdeltagande till denna församling. Men 2014 kommer det att bli ett ökat valdeltagande så också till denna församling och i och med att PIRATPARTIET slår sig platt i alla andra frågor än de som det har tagits ställning i, ja då åker de ur församlingarna. Varför, jo svaret är jävligt enkelt. Man får ta ansvar för det man trycker för eller emot i kammaren och då kan man inte stå som ett gäng med snorungar och skylla på att man bara gjorde som det andre sa. Man kommer att bli skyldig och uthånad om man tror att denna strategi håller.

Var vuxen och stå för flera saker än de som nu är fattade, lämna snorungestadiet – kära PIRATPARTI.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på PIRATPARTIET = FARMEN

 1. urbansundstrom skriver:

  Hej ! Denna gång förstår jag inte ditt inlägg. Pirate Party finns i över 30 länder och kämpar tillsammans för ett fritt Internet.

  Oavsett vad som händer i Sverige så måste vi kämpa tillsammans i hela världen för demokrati, öppenhet och ett levande Internet.

  I själ och hjärta är jag Piratpartist oavsett valutgång, oavsett stridighet oavsett allt.

  Hälsn. Urban

  http://www.abc.se/~m6782/bil-skylt.jpg

 2. ensson skriver:

  Helt rätt och där är jag på. Men resten då?

 3. urbansundstrom skriver:

  Tja, jag hänvisar till ett underbart positivt blogg-inlägg:
  http://borgmi.wordpress.com/2010/02/04/kongress-och-bloggpris-och-piratpartiet/

  Jag som äldre (51) i Piratpartiet. tror på de engagerade unga medlemmarna i Piratpartiet. Jag är övertygad om att allt går bra och att PP löser problemen efterhand. Det visar det öppenhet som visas när vi diskuterar på forum och bloggar.

  Hälsn. Urban

 4. ensson skriver:

  Läst, men jag ser tyvärr inte öppenheten……

 5. emma skriver:

  Jag är jätteosäker på vad det är du kritiserar i inlägget, är det vågmästarstrategin? Eller att det är låg medelålder i partiet? Eller att det finns dom som har entreprenörsskap som ledstjärna? Eller misstänker du att partiet har skapats för att lura till sig pengar genom partistöd, vad skulle i så fall hända med pengarna menar du? *förvirrad*

 6. Jan-Olof Flink skriver:

  Piratpartiet består av folk från hela spektrat i den traditionella höger-vänsterskalan.

  Vi har samlats kring det faktum att vi anser det viktigare att stoppa det pågående angreppet på demokratin och den personliga integriteten, än om någon skattesats skall ligga på 57,3 eller 57,8 %.

  Det faktum att vi håller oss till vårt principprogram är det som håller samman partiet och det som gör att vår strategi kommer att fungera. Skulle vi försöka ta ställning i traditionella höger-vänster-frågor så skulle partiet explodera.

  Det är bättre med ett part som går ut och säger att ”det här är vad vi vill” och som menar och genomför det, än de andra partierna som pratar om sina fina program i valrörelsen, och sedan förhandlar bort frågorna en efter en till förmån för kanske en eller två frågor.

  Det blir i alla fall samma resultat, men i ena fallet har man varit ärliga.

  Mvh

  /J-O

 7. ensson skriver:

  Ja, det är precis det jag menar. Piratpartiets strategi är förvirrande. Visst är det stora frågor som vi har tagit ställning i enorma frågor och viktiga på alla sätt och vis. Men, det är för tunt på alla sätt och vis, även om det är ett lands grundstenar. Att det är låg medelålder i partiet kvittar, det är engagemanget man ska eftersträva och det har vi till skillnad från de andra partierna. Partistöd som utbetalas och som finns kvar om partiet splittras, ja det blir man ju tvingad att återbetala, men löner man har fått som riksdagsman eller som anställd av dem i deras uppdrag, ja de kan och kommer de inte att begära tillbaks. Dessa löner och ersättningar är ju ganska generösa, så ja är det en dold undertanke, så är det synd.

 8. ensson skriver:

  Partiet kommer att explodera i alla fall i och med att vi måste rösta med den ena sidan eller den andra och vi kommer inte att vara överens i de olika frågorna då vi just inte har tagit ställning. Där har vi vårt problem. Se på hur den nuvarande regeringen gjorde inför förra valet. 4 partier enades om 104 punkter som de gick till val på och de har också genomfört samtliga punkter. Då vore det allt fan om vi inte skulle kunna enas i olika frågor med enkla majoritetsbeslut som sig brukligt är! Men, vi tar inte ens chansen utan vi ska var 100% eniga i alla frågor.. Hmm, jag FÖRSTÅR inte logiken i det hela överhuvudtaget. Och jag lovar dig, ge mig 2 minuter i en samling med 100 individer så ska jag bevisa hur lätt vi splittras. Det är livsfarligt och vi kommer att splittras om vi inte vågar ta tjuren vid hornen.

 9. maloki skriver:

  Ursäktar om du tar åt dig när jag länkar detta: men du bör definitivt läsa ravennasblogg.blogspot.com/2010/01/vagmastarrollen-for-dummies.html om du är osäker på vår vågmästar roll.

  Ensson, jag vet att du är klipsk. Men ibland undrar jag var du får allt ifrån :s

  De frågorna vi står gemensamt på, där står vi gemensamt, så enkelt är det. Sen finns det frågor _utanför_ vår politik vi inte håller med varandra om, vilket alla vet och det är inte ett problem. Varför bråka oc hsäga åt oss att ”växa upp” ? Varför inte låta partiet växa i sin egna takt, som det har gjort hittills. Du borde se över Piratpartiets utveckling av principprogrammet bland annat.

 10. ensson skriver:

  Jag får allt ifrån tankar och funderingar och inte från självklarheter. Jag menar inte med att bråka utan jag vill förbereda. Men nu ska jag lägga upp frihetspartiets valprogram och piratpartiets så ska jag jämföra. De har kärnfrågor och röstfiskefrågor. Precis som vi bör ha.

  Micke

 11. ensson skriver:

  Men jag förstår inte varför du skickade mig länken till bloggen. Den är ju bara ett urklipp från partiets hemsida, med fetmarkerade texter. Saker man redan hade läst.