Att bli pappa

Att bli mamma eller pappa är ett stort steg för många. Man ska vara vuxen och ta ansvar för en liten människas väl och ve. Det är en underbar tid som väntar i framtiden. En framtid som båda föräldrarna har varit med och skapat i och med att det krävs två för att avla fram ett barn. En framtid som båda föräldrarna ska vara med i, i största möjliga mån.

Man kan dela föräldraledigheten lika eller man kan skriva sina dagar på den andre föräldern, men man kan inte skriva över alla utan 60 dagar måste man behålla för sig själv. Hmm, vad man ska tycka om detta?? Ja, kan ju vara rätt och det kan vara fel, beroende på hur man ser det.

I mitt län och troligtvis en del andra också, tycker jag att det finns en mycket konstig sak i vårt sk. jämställda samhälle. Pappan får inte vara med i samma vårdavgiftssystem som mamman och barnet. Mamman betalar en vanlig vårdavgift, precis som det bör, hon har ju faktiskt fått ett barn. Men, det har ju faktiskt pappan också även om han inte har fött barnet. Detta tycker jag är enormt orättvist.

Vi ska vara med och dela på allt med barnet med all rätt och JA, då ska vi minsann också vara med och dela på denna del av kakan.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.