Haiti

Fy fan vad det skrivs om detta land överallt, visserligen förståerligt med tanke på det som hänt. Jag tänker inte lägga upp några artikel länkar i detta ämne utan ni kan själva kolla de vanliga.

Det som jag tycker är intressant är följande:

1. Om omvärlden efterskänker landets utlandslån, ja då är vi en bra bit på väg.

2. Detta är en av världens fattigaste länder. Var fanns omvärlden innan jordskalvet? Vart fanns kapitalisterna då? Vart fanns du och jag för att skänka pengar till detta land? Typ, ingenstans.

3. Enkel invasion för den amerikanska armén blev det ju i alla fall,

Ja, tänk om vi hade tänkt på dessa fattiga stackare innan detta hände, ja då kanske effekterna hade blivit så stora som de blev, för effekter får ett jordskalv i alla fall. Men, tyvärr så var inte omvärlden där i nog stor utsträckning. Och det finns många fler länder som behöver vårt stöd i lika stor omfattning. Tänkvärt när man nu spar in pengar från SIDA.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Haiti

  1. TRBNGR skriver:

    vad har Haiti för naturresurser? Gas? Olja ? Guld? Vad kan ligga i Amerikas intresse.. Man skickar 2000 soldater dit. helt plötsligt blir det uppror på gatorna.

  2. ensson skriver:

    Ja, något intresse ligger det säkert i detta land för USA.

Lämna ett svar