Hålla, herr Borg.

Ja, moderaterna slår på stort idag via hemsidan och Anders Borg har en önskelista.

Hmm, oj vad denne man behöver kolla sin syn för att se att deras politik inte stärker utan försvagar för oss i den stora massan.

1. Det största utanförskapet är ju skapat av den nuvarande regeringen i och med att ett ogenomtänkt förslag kördes igenom och mängder av folk blev satta i skuld i och med att de inte får några pengar. Visst, en reform var nödvändig men man måste tänka igenom den först.

2. Jobben ska herrn skapa i och med skattesänkningar för låg och medelinkomsttagare. Hmm, ja procenten är högre i dessa grrupper, men kronorna utbetalt är mindre än bland de hög hönsen som herr Borg tillhör. Alltså en dold lögn, eller snarare en outtalad sanning från finansministern.

3. Kunskap, Barnomsorg och våra äldre. Ja, dessa grupper har du rätt i, men det är inte heller något som belastar din kassa

4. Fler poliser på gator. Ja, det har du också rätt i. Men kanske läge att titta över hur ni inkränker på folks rättigheter. Eller tillhör du också skaran av en värld, en makt, statlig kontroll – Bilderberg grupp anhängare med andra ord?

5. Jämställdhet och du feminist. Hahaha, men ta dig också en funderare på om vi inte ska stärka mäns makt på en del områden också, för det är det INGEN som talar om.

6. Entreprenörskap, ja det är ju bra med företag och företagare. Men man ska inte heller här tro att detta stärker allt.

7. Miljö – ja, fulla satsningar på helt gratis kollektivtrafik inom hela EU vore något. Då kan ni prata om att verkligen satsa. Finansiering, ja låt pengar från fordonsskatt samt skatt på bränsle ja då räcker pengarna.

8. Ansvarsfull ekonomisk politik. – Är det därför Sverige måste låna pengar för att finansiera er politik nu? Hmm

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Hålla, herr Borg.

  1. Mikael skriver:

    Håller med på alla punkter. Men vill särskilt rikta uppmärksamhet på punkt 8. Det är ju helt otroligt ansvarslöst att låna pengar till skattesänkningar! Undra hur de tänkte där.

    Det som är intressant är att förra gången Moderaterna var vid makten, liksom den här gången, vände de ett budgetöverskott till ett budgetunderskott. Vilket betyder att vi återigen måste börja om från minus efter valet. Så många år som Alliansen har saboterat för löntagarna, där vi kunde fått det bättre på allvar!

  2. ensson skriver:

    Ställer man frågan om just detta, så är retoriken. Nej, det var inte vårt fel utan regeringen före oss…. Det tar flera år innan politiken märks när man fattar besluten. Ja jävlar liksom, just därför den har sådan effekt nu då i och med alla utförsäkrade… Hmm

Lämna ett svar