Budget i Eda

Först av allt vill jag säga att det är intressant att se att ett parti som HEL verkligen gör ett försök med att ta fram en alternativ budget. En budget som är jävligt intressant faktiskt. Men har några frågor.

1. Ett antal biståndsbedömare ska tas bort och ansvaret läggas över på vårdpersonal, MAS och behandlande läkare. Läkaren kan inte Eda kommun besluta om då den är landstingsanställd och den eller annan representant från landstinget brukar redan vara med vid vårdplaneringar. MAS, ja den är kompetent till att vara med. Men en biståndsbedömare är en högskoleutbildad person med inriktning på geriatrik och handikapp, just för att kunna se vilka behov som finns. Varför vill ni ersätta en högskoleutbildad person med en som inte är det, så som en undersköterska?

2. Ni vill behålla undersköterskor inom vården och det tycker jag är enormt bra av er. Men om denna personal ska vara med på vårdplaneringar, ja då försvinner ju dessa handtag från golvet i alla fall och därmed har ni ju sänkt antalet på golvet ändå som ska jobba med de gamla. Detta är synd och skam.

3. En hel radda med chefer ska tas bort och sånt gillar jag. Dessutom gillar jag att allt ska upp i ljuset i diverse affärer som denna kommun sysslar med och som de mörkar. Men hur har ni tänkt runt allt detta med medarbetarsamtal etc som är fastställt i arbetsmiljölagen? Eller menar HEL att vi inte ska följa arbetsmiljölagen? Men jag tycker att det är ett helt rätt spår som ni har styrt in på.

4. Jag kan alltså se fram emot HELs röster angående mitt medborgarförslag runt de politiska arvodena, men på en förfrågan till EDAS ekonomiavdelning så är inte besparningen 525 000 som ni redovisar utan en besparning på på 1.440.000, men det gör ju inget om vi sparar lite mera än det redovisade. Bara bra det.

5. Ni får samma problem när det gäller att följa MBL och arbetsmiljölagen inom vården när det gäller att ta bort områdescheferna. Är det fortfarande så att vi som kommun inte ska följa vad lagen säger?

6. Just nu är det kö till barnomsorg i några områden. Hur vill HEL åtgärda dessa problem?

7. Misskötsel av kommunens fastigheter av det egna bostadsbolaget. Hur vill HEL åtgärda det?

8. Kommunens enorma priser på sopor, vatten och avlopp. Hur ställer sig HEL i denna fråga?

9. Kommunens datanät har idag en enorm kostnad för licenser, en kostnad som kan ändras med andra program. Ingenting händer i frågan. Hur vill HEL förändra detta?

Ja, fler frågor kommer senare. Men vi kan ju börja här.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Insändare, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Budget i Eda

  1. ensson skriver:

    Publicerad i Arvika Nyheter 100120

Lämna ett svar