Angående PIRATPARTIETS valsystem

Här har vi en bloggare som tycker att vi inom Piratpartiet har ett konstigt valsystem. Dessutom skriver SvD om ”interna stridigheter” inom PIRATPARTIET. Jag tycker att det är fascinerande att det är sånt skriveri om dessa två saker.

Kollar man på hur de andra partierna jobbar fram sina listor, så görs det på EXAKT samma sätt. Men just nu skriks det förbannat mycket på PIRATPARTIET bara för att folk inte förstår inte förstår vad vi gör då vi använder ny teknik i stället för att använda oss av det gamla förlegade systemet med valberedning, möten och slutna val. Dessutom har också de gamla partierna sina interna blängare som åker runt och har en massa insiderinformation och som kan påverka och som påverkar valresultaten.  Smutskastningen har börjat då de stora är rädda för PIRATPARTIETS valarbete som är effektivt, snabbt och enkelt och framförallt kostnadseffektivt.

Så sluta hojta bara för att ni inte förstår sig på den nya tekniken, lev med i tiden så ska ni se att saker inte är så svåra att förstå.

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Angående PIRATPARTIETS valsystem

 1. Andreask skriver:

  Dom personerna du påstår inte förstår sig på tekniken är alltså. personer som har varit med i och runtomkring piratpartiet sedan starten.

  Befintliga medlemmar och gamla. Alla med en sak gemensamt att dom inte förstår sig på valsystemet. Men kan du som verkar kunna det berätta för oss så att vi oförstående förstår det bättre.

 2. ulf_pirat skriver:

  Dom smutskastar piratpartiet för att de inte kan bemöta våra argument, då återstår bara att just smutskasta oss.

 3. ensson skriver:

  Tekniken bygger på exakt samma sätt som en traditionellt val inom partierna gör. Men här sker det över nätet i stället för i pappersform. Ingen skillnad med andra ord. Vårt system är lika demokratiskt/odemokratiskt som de andras papper system. Sen finns det självklart saker och ting som kan ses över och göras om och självklart ska vi ha en öppen dialog inom partiet, men som det är nu med andra partiers representanter som står och gnäller över att vi är odemokratiska, ja det är so att kasta sten i glashus.

 4. Andreask skriver:

  Fast kom igen det handlar inte om att dom inte kan bemöta våra argument och därför smutskastar oss.

  Många utav dom som kommer med synpunkter och direkta klagomål tillhör eller har tillhört den innersta kärnan av Piratpartiet.

  och att systemet skulle vara lika odemokratiskt som andra partiers som du själv nämner är inget argument för att vi ska ha det. Varför kan inte Piratpartiet som är ett parti som ligger så långt före alla andra när det gäller internetdemokrati komma på ett system som faktiskt är demokratiskt och bättre än vad dom andra har.

 5. ensson skriver:

  Vi lär nog se detta i framtiden. Men hur många omröstningar har skett? Det finns all chans i helvete att förändra detta system i framtiden. Rom byggdes inte på en dag och det gör inte piratpartiet heller. Allt tar sin tid, vi försöker, vi utreder, vi bygger vidare. Saker tar sin tid och jag är säker på att detta inte kommer att ske i framtiden.

 6. Johannes skriver:

  Jag har varit politiskt intresserad i många år men detta var första gången jag fått tillfälle att rösta i primärvalen. Ja, PP till och med tjatade och skickade ett flertal mail som uppmanade mig att rösta. Det sista påpekade att ”Nu har du sex timmar på dig innan valet är över. Skynda dig!”.

  Om ni ursäktar ordvalet så sparkar PP arslet av alla andra partier när det gäller demokrati.

 7. Pingback: Piratpartiets riksdagsgrupp 2010 | Rick Falkvinge (PP)

 8. E-mannen skriver:

  ”Kollar man på hur de andra partierna jobbar fram sina listor, så görs det på EXAKT samma sätt.”

  Nämn ETT annat parti som använder ”Schulze method” för att plocka ut sina riksdagslistor.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Schulze_method

  EXAKT samma sätt. Betoning på EXAKT var det du använde 🙂

  När du ändå är igång så skulle det vara kul om du lite kortfattat förklarade ”Schulze method” som PP använder. Bara så där i korta ordalag. . . . Du får tillåmed fuska genom att titta på wikipedian först innan du förklarar om du har svårt att komma ihåg.

  Hahaha. .

 9. kenny_lex skriver:

  Det är väll mer så att dessa personer inte förstår sig på hur det brukar gå till och att de av någon anledning fått för sig att det är fel om en person i förväg kan se resultatet och där med i förväg ordna med bilder för pressen. Jag hade kunnat tänka mig ett avhopp om man spionerat på väljarna eller om man aktivt ändrat valresultatet, men att göra så får att någon kunde se resultatet känns lite överdrivet för mig.

 10. scaber nestor skriver:

  Hur många partiers partiledare bygger och kontrollerar internvalets system?

  Jag har bestämt för mig att ”valhemligheten” var en av principerna pp ville värna?

 11. ensson skriver:

  Hur många partiers partiledare som idag bygger ett system, ja det är ju bara ett då de andra kör på ett gammalt pappersformat att jobba efter. Sen vet vi alla att det är snabba skott mellan olika valberedningar och ledningarna i grupperna. Vi vet också att inom S, som jag känner bäst till, är ledningens ombudsmän ute och formar sina distriktsstyrelser i förväg och planerar olika kupper. Detta sker även inom SSU.
  Valhemligheten ska vi självklart bevara och jag är säker på att detta misstag inte kommer att ske i framtiden.

 12. Uno Hansson skriver:

  ”Jag har bestämt för mig att ”valhemligheten” var en av principerna pp ville värna?”

  Valhemligheten betyder väl att man inte kontrollerar hur någon som deltar i allmänna val röstar. Däremot kam man ju inte hindra att andra vitt och brett talar om hur de röstar!

Lämna ett svar